Miért lesz a Delion tea a jó barátod? - Delion webáruház

Miért lesz a Delion tea a jó barátod?

Leírom a saját történetemet, abból az időből, amikor rájöttem mit kéne tenni azért, hogy minden napom jó közérzetben, vidáman és energikusan teljen. Szerencsémre a családomban már tudták a gyógyírt a nálam is kialakult problémára, ez pedig a gyógytea volt. Akkor, amikor nagyszüleim elkezdték inni, háború lévén, a szükség szülte megoldás volt a gyógynövényekből történő tea alkalmazása. Szép kort megéltek mind ketten, közel 90 évet, mindvégig derűsen és aktívan élve.

 

 

A jó példa adott volt, felismerni és követni kellett. A gyógynövény ismeretet, a gyűjtést, szárítást és feldolgozást már nem igazán volt kitől ellesni, ezért lépésről lépésre, a nyomozókat megszégyenítő terepmunkával derítettük ki mit kellene tennünk. Mielőtt elkezdtem saját gyógyteakeveréket készíteni, minden héten vettem egy-egy újabb zacskó gyógyfűvet, majd vagy mert rossz íze volt, vagy mert körülményes volt az elkészítés szép lassan feledésbe merült a fogyasztása. Mire ki tudta volna fejteni a hatását, addigra elnyelte a konyha valamelyik alsó polca.

 

Tehát két lépést mindenféleképp megkívánt a gyakorlatias hozzáállás. Az első teendő, ha azt akarom, hogy jóízűen igyam a gyógyteámat, a hatóanyagok kiegyensúlyozottsága mellet a kellemes és harmonikus ízvilág. A második lépést pedig a praktikum igénye ösztönözte, amely időt és pénz takarít meg a gyógytea fogyasztójának. Ezért a gondosan válogatott gyógyfüvek keverékét egy kellően tágas, a kioldódást maximálisan támogató filterbe helyeztük. Nincs többé szénakazalnak tűnő konyhapult és fancsali képpel a teát éppen leküzdő tekintet, van ellenben a következő csésze gyógyteát már alig váró mosolygós arc. A gyógyteázás pedig a nap fénypontja, ami a felszabadult időben jó alkalmat kínál egy jó beszélgetésre a családdal, baráttokkal vagy munkatársakkal.

Még több cikk, ami érdekelhet

  • A bodza virága

    A Bodza virága, avagy hogyan is élhetnénk enélkül a csodás növény nélkül. Messziről integet nekünk, szedj le… Az igazi jó időjárás beköszöntével szinte az első olyan virág, amelyet minden család szeret valamilyen formában elfogyasztani. Van aki palacsintát ízesít vele, van aki szörpöt készít belőle, vagy csak leszárítja, hogy később hurutoldó teát főzzön belőle. A mi kedvencünk a bodza ital, egy kicsi jégkockával.

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!