A Delion története - Delion webáruház

A Delion története

A történet 2010 májusában kezdődött egy orvosi rendelőben. Ekkor döntöttem el, hogy mindenkinek segíteni fogok, aki hajlandó tenni az egészségéért, aki bízik a gyógynövények csodás erejében. Hiszem, hogy az élet minden pillanata egy csoda, de ezt a csodát csak akkor élheted meg maradéktalanul, ha egészséges vagy. Ehhez a felszabadult, harmonikus élethez segítelek hozzá a Delion teákkal.

 

„Hát ez tizenhárom” -törte meg a csendet a nővérke. Tizenhárom. Apám és lányom is 13-án született, és csodálatos emberek, de ez a tizenhárom most nem sok jót sejtetett. Az orvosra pillantottam, aki elgondolkodva a leleteimet nézte. Az értéket hallva megráncolta a homlokát és felém fordult.

 

„Teljesen ki van merülve a hasnyálmirigye, ezért azonnal cselekednünk kell” – mondta. Felállt és a szekrényhez lépett, majd egy fecskendőt vett elő. Húzza fel az ingét és csípje két ujja közé a bőrt a hasán, aztán ezt szúrja bele. Ez nekem nem fog menni – mondtam –, én nem tudom hasba szúrni magam.

 

De. Muszáj – jött egyből a válasz.

 

 

Delion gyógynövény teakeverék készítés

Kiss László, a Delion Gyógynövény teák megalkotója

 

 

„De.” A szó hallatán rögtön csak egy dologra tudtam gondolni, változtatnom kell. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a régi, egészséges életemet élhessem. Ne ezt a beszűkült, éjjel-nappal a tüneteimen rágódó életet, amelyben nincs helye a családnak, barátoknak, örömöknek, csak bánatnak és kétségbeesésnek.

 

Egyedül éreztem magam, amikor kiléptem a rendelő ajtaján. Remegő lábakkal, kipirulva indultam a közeli parkba, ahol izgatottan várt rám a párom. Egy padra ültünk le, úgy, mint amikor régen a ligetben randiztunk. Csak most komoly dologgal kellett szembe néznünk, aggódni a holnapon.

 

 

Természetből egészség

 

Nem így lett. Egy perc sem telt el és már hangosan nevettünk, főleg az általam elképzelt csudás jövőn, amelyben a teniszpályán, kerekesszékben ülve csörgőlabdával játszok az első dialízisesek kupájáért.

 

A kellemes májusi időben jól esett üldögélni, ráadásul a parkban éppen virágzott az akác. Mennyei, mézesen bódító illata volt, és azok a felhőtlen napok jutottak eszembe, amit a nagymamámnál töltöttem. A házat, amelyben élt, egyfelől akácliget, másfelől hatalmas mező ölelte körül. Ha elkezdett virágzani az akác, leszüreteltünk belőle annyit, amennyit csak tudtunk, és padlásán a többi begyűjtött gyógynövénnyel együtt illatosra szárítottuk. Teát készített belőle, de nem olyat, amitől kiráz a hideg, hanem nagyon ízleteset, amit egész nap élvezettel elkortyolgatott. Ha nála voltam, mindig kértem a saját bádogbögrémbe. Finomabb volt mindenféle cukros szörpnél.

 

Azóta itta, mióta a háború idején, a borzasztó testi és lelki megpróbáltatások hatására egyre rosszabbul érezte magát, és már a házimunkát is alig tudta ellátni. Ezt látva, édesanyja – gyógyszer nem lévén –, egy régi receptúra alapján elkészítette neki ezt a teakeveréket. Minden hozzávaló megtalálható volt a környéken, csak be kellett gyűjteni, szárítani és a megfelelő arányban elegyíteni a gyógynövényeket.

 

Delion gyógynövény teakeverék hangulatkép

 

Ezekre az emlékekre gondoltam, amikor hirtelen bevillant valami. Egy gondolat, ami azóta már igazolást is nyert. Mégpedig, ha nagymamámnál, aki 90 évig élt, hasonló tüneteknél ilyen tökéletesen működött ez a teakúra, akkor nekem is erre van szükségem.

 

Az elkövetkező pár napban létrával és metszőollóval jártam a környékbeli dűlőutakat. Hol a tüskékkel, hol a méhekkel küzdöttem, de végül több láda virágot sikerült begyűjtenem. Összeácsoltunk a padlásunkon egy keretes szárítót, amely a mai napig is megvan, majd a régi receptúra alapján begyűjtöttük a többi gyógynövényt is. Életre szóló élmény volt csalánt, csipkebogyót vagy hársvirágot szedni. Az egyik csíp, de nagyon, a másik szúr, de kegyetlenül, a harmadik pedig magasan van, de piszkosul. Egy biztos, a gyűjtés, szárítás és később a teakeverék összeállítása is terápiás segítség a talpra állásban. Hogy igazán csemege legyen a teánkból, a kóstolás során arra jutottam, hogy egy pár aszalt gyümölcs, kicsi fahéj, meg egy csipet titok még kell bele.

 

Egész nap kortyolom és mivel finom, nem tudom megunni. Az eredményeim pedig rohamosan javultak, és nem sokra rá, a diéta megtartásával elhagyhattam az injekciót. Híre ment a szárítónknak és a teánknak, és sorra kerestek meg különböző problémákkal a környékbeliek.

 

Ekkor eldöntöttem, hogy mindenkinek segíteni fogok, aki hajlandó tenni egészségéért, aki bízik a gyógynövények csodás erejében. Hisszük, hogy az élet minden pillanata egy csoda, de ezt a csodát csak akkor élheted meg maradéktalanul, ha egészséges vagy. Ehhez a felszabadult, harmonikus élethez segítünk hozzá a teáinkkal.

 

 

Kiss László, tulajdonos

 

Pillanatok a Delion életéből

 

 

 

 

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!