Miért kezdj el gyógynövényt gyűjteni? - Delion webáruház

Miért kezdj el gyógynövényt gyűjteni?

A legfontosabb szempont, hogy megtapasztalod az érzést, amely semmihez sem fogható, nevezetesen a saját munkád gyümölcsét eszed, iszod. Emellett másoknak is példát mutatsz, hogy a gyógyfüvek használatával teszel a saját és akár mások egészségéért.
Aki veszi a fáradtságot és gyógynövény gyűjtésre adja a fejét, az először is kutató munkába fog.

 

 

Megkérdezi a rokonokat, az ismerősöket vagy a környékbeli gyűjtőket mit, mikor, hol és hogyan érdemes keresni. A kapott információk alapján ma már sok forrásból be tudja azonosítani a fellelt növényt. A régi jól bevált növényhatározón át az okostelefonig terjed a segítség a növény beazonosításában.

Kimozdulsz a megszokott közegből és olyan csodákat látsz, amelyek hosszú időre kellemes érzésekkel töltenek el. Ráébredsz, hogy Te is ide, ebbe a madarakkal, őzekkel, mezőkkel és erdőkkel teli világba tartozol.

 

 

Elcsodálkozol azon, hogy hozzád hasonlóan mennyien járják a határt, és hiába fújja a szél az arcod pirosra, már tervezed a következő kirándulást. Tavaszról őszig érdemes a jó, az utaktól távol lévő termőhelyeken gyűjteni, de kizárólag a tulajdonos engedélyével. Mindig csak annyit gyűjts, hogy a növények képesek legyenek ezt követően megújulni. Vedd figyelembe, hogy az általad választott hely akár a madarak költőhelye, akár a vadállatok vonulási és táplálkozási terepe is lehet, ezért fontos, hogy ne zavard őket. Hálájuk jeléül megpillanthatod őket, a társainkat ezen a planétán.

 

Haza érve gondosan megszárítod a begyűjtött gyógynövényeket, majd a nagyi receptjeinek megfelelően elkészíted a legkíméletesebb elixírt, amit e sárgolyón valaha is láttak.
Végül bátran kínálod minden barátodnak, akik sosem fogyna ki a különböző panaszaikból.

Még több cikk, ami érdekelhet

  • A bodza virága

    A Bodza virága, avagy hogyan is élhetnénk enélkül a csodás növény nélkül. Messziről integet nekünk, szedj le… Az igazi jó időjárás beköszöntével szinte az első olyan virág, amelyet minden család szeret valamilyen formában elfogyasztani. Van aki palacsintát ízesít vele, van aki szörpöt készít belőle, vagy csak leszárítja, hogy később hurutoldó teát főzzön belőle. A mi kedvencünk a bodza ital, egy kicsi jégkockával.

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!