Miért kezdj el gyógynövényt gyűjteni? - Delion webáruház

Miért kezdj el gyógynövényt gyűjteni?

A legfontosabb szempont, hogy megtapasztalod az érzést, amely semmihez sem fogható, nevezetesen a saját munkád gyümölcsét eszed, iszod. Emellett másoknak is példát mutatsz, hogy a gyógyfüvek használatával teszel a saját és akár mások egészségéért.
Aki veszi a fáradtságot és gyógynövény gyűjtésre adja a fejét, az először is kutató munkába fog.

 

 

Megkérdezi a rokonokat, az ismerősöket vagy a környékbeli gyűjtőket mit, mikor, hol és hogyan érdemes keresni. A kapott információk alapján ma már sok forrásból be tudja azonosítani a fellelt növényt. A régi jól bevált növényhatározón át az okostelefonig terjed a segítség a növény beazonosításában.

Kimozdulsz a megszokott közegből és olyan csodákat látsz, amelyek hosszú időre kellemes érzésekkel töltenek el. Ráébredsz, hogy Te is ide, ebbe a madarakkal, őzekkel, mezőkkel és erdőkkel teli világba tartozol.

 

 

Elcsodálkozol azon, hogy hozzád hasonlóan mennyien járják a határt, és hiába fújja a szél az arcod pirosra, már tervezed a következő kirándulást. Tavaszról őszig érdemes a jó, az utaktól távol lévő termőhelyeken gyűjteni, de kizárólag a tulajdonos engedélyével. Mindig csak annyit gyűjts, hogy a növények képesek legyenek ezt követően megújulni. Vedd figyelembe, hogy az általad választott hely akár a madarak költőhelye, akár a vadállatok vonulási és táplálkozási terepe is lehet, ezért fontos, hogy ne zavard őket. Hálájuk jeléül megpillanthatod őket, a társainkat ezen a planétán.

 

Haza érve gondosan megszárítod a begyűjtött gyógynövényeket, majd a nagyi receptjeinek megfelelően elkészíted a legkíméletesebb elixírt, amit e sárgolyón valaha is láttak.
Végül bátran kínálod minden barátodnak, akik sosem fogyna ki a különböző panaszaikból.

Még több cikk, ami érdekelhet

  • A tél közeledtével

    A fák lassan lehullajtják az összes levelüket. Napról napra hűvösebb van. Itt a tél. Nézzétek meg kisfilmünket, amelyet hamarosan újak követnek.

  • Melyik teák tartalmaznak koffeint?

    Vannak teák, amelyek tartalmaznak koffeint, például a zöld, a fekete és a fehér teák. Így azokban a keverékekben, amelyek a fent említett teákat tartalmazzák, érdemes a koffeinre odafigyelni. Mi a teáinkat rooibossal ízesítjük, amiről valószínűleg hallottátok már, hogy „reggel élénkít, napközben szomjat olt,  míg este segít megnyugodni”. A kérdés viszont, hogy tartalmaz koffeint?

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!