Miért kezdj el gyógynövényt gyűjteni? - Delion webáruház

Miért kezdj el gyógynövényt gyűjteni?

A legfontosabb szempont, hogy megtapasztalod az érzést, amely semmihez sem fogható, nevezetesen a saját munkád gyümölcsét eszed, iszod. Emellett másoknak is példát mutatsz, hogy a gyógyfüvek használatával teszel a saját és akár mások egészségéért.
Aki veszi a fáradtságot és gyógynövény gyűjtésre adja a fejét, az először is kutató munkába fog.

 

 

Megkérdezi a rokonokat, az ismerősöket vagy a környékbeli gyűjtőket mit, mikor, hol és hogyan érdemes keresni. A kapott információk alapján ma már sok forrásból be tudja azonosítani a fellelt növényt. A régi jól bevált növényhatározón át az okostelefonig terjed a segítség a növény beazonosításában.

Kimozdulsz a megszokott közegből és olyan csodákat látsz, amelyek hosszú időre kellemes érzésekkel töltenek el. Ráébredsz, hogy Te is ide, ebbe a madarakkal, őzekkel, mezőkkel és erdőkkel teli világba tartozol.

 

 

Elcsodálkozol azon, hogy hozzád hasonlóan mennyien járják a határt, és hiába fújja a szél az arcod pirosra, már tervezed a következő kirándulást. Tavaszról őszig érdemes a jó, az utaktól távol lévő termőhelyeken gyűjteni, de kizárólag a tulajdonos engedélyével. Mindig csak annyit gyűjts, hogy a növények képesek legyenek ezt követően megújulni. Vedd figyelembe, hogy az általad választott hely akár a madarak költőhelye, akár a vadállatok vonulási és táplálkozási terepe is lehet, ezért fontos, hogy ne zavard őket. Hálájuk jeléül megpillanthatod őket, a társainkat ezen a planétán.

 

Haza érve gondosan megszárítod a begyűjtött gyógynövényeket, majd a nagyi receptjeinek megfelelően elkészíted a legkíméletesebb elixírt, amit e sárgolyón valaha is láttak.
Végül bátran kínálod minden barátodnak, akik sosem fogyna ki a különböző panaszaikból.

Még több cikk, ami érdekelhet

  • Gyulladáscsökkentő teáink

    A gyulladásos panaszok megnehezítik mindennapjainkat, legyen szó egy begyulladt fogról, torokról, vagy akár a gyomor bántalmairól. Enyhítésükre rengeteg hagyományos gyógymód létezik. Mi is igyekeztünk előállítani olyan teakeverékeket, ami csökkentheti a kellemetlen lobot, ezáltal is javítva közérzetünket.

  • A hét gyógynövénye: kamilla

    A kamilla valószínűleg a legismertebb és legkedveltebb  gyógynövényünk, amellyel egyre kevesebb helyen találkozhatsz a természetben. A gyulladáscsökkentő hatása mellett kiváló nyugtató és görcsoldó, emellett antiszeptikus és hatásáról is ismert.

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!