Gyöngyszemek nyomában Magyarországon /2 - Kirándulás a Mecsekben a Pálos kolostor romjaihoz - Delion webáruház

Gyöngyszemek nyomában Magyarországon /2 - Kirándulás a Mecsekben a Pálos kolostor romjaihoz

Az Orfűi nyaralásunkon nem tudtuk beérni az egy túrával, amiről már olvashattatok. Az olyan gyönyörű volt, hogy nagyon szerettünk volna még egy új útvonalat bejárni. Így bukkantunk rá a Pálos kolostor romjaihoz vezető ösvényre.

 

Az első túra után fel voltunk készülve a meredek emelkedőre, de azt nem hittük, hogy ez a szakasz ennyire hosszú lesz. De ennek ellenére is nagyon élveztük. A szemfülesek sok gyógynévényt megtalálhatnak az út mentén, sőt, mi egy havasi cincérrel is összefutottunk.

 

 

 

 

Aki elfáradna az emelkedőn az több helyen is megállhat pihenni, de a kilátásért megéri kitartóan baktatni felfelé. Útbaesik egy erdei pihenő, ahol le is lehet ülni uzsonnázni, majd később az uránércbánya egy régi aknájának emlékművét is megnézhetik a kirándulók. Mi a Pálos kútnál szusszantunk egyet, miután tovább kerestük volna a rejtőző romokat.

 

 

Erről a kirándulásunkról is készítettünk egy videót, hogy jobban megmutassuk nektek ezt az útvonalat. A nyáron ha a környéken nyaraltok, mindenképp látogassátok meg a romokat és túrázzatok ti is egyet a friss levegőn!

 

 

 

 

 

Még több cikk, ami érdekelhet

  • Gyulladáscsökkentő teáink

    A gyulladásos panaszok megnehezítik mindennapjainkat, legyen szó egy begyulladt fogról, torokról, vagy akár a gyomor bántalmairól. Enyhítésükre rengeteg hagyományos gyógymód létezik. Mi is igyekeztünk előállítani olyan teakeverékeket, ami csökkentheti a kellemetlen lobot, ezáltal is javítva közérzetünket.

  • A hét gyógynövénye: kamilla

    A kamilla valószínűleg a legismertebb és legkedveltebb  gyógynövényünk, amellyel egyre kevesebb helyen találkozhatsz a természetben. A gyulladáscsökkentő hatása mellett kiváló nyugtató és görcsoldó, emellett antiszeptikus és hatásáról is ismert.

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!