Gyógynövény gyűjtés - Delion webáruház

Gyógynövény gyűjtés

Ha szeretnél magadnak gyógynövényt gyűjteni, akkor a következőkre figyelj

 

 

Hogyan készüljünk fel

Tájékozódjunk arról, hogy az adott időszakban, az adott területen, milyen gyógynövények a fellelhetőek.

 

Milyen gyógynövényt gyűjtsünk

Fontos a gyűjtendő gyógynövény morfológiai ismerete, mivel vannak egybegyűjthető, szigorúan elkülönítendő, illetve fokozottan védett fajok melyek nem gyűjthetünk!

 

 

Hol gyűjthető gyógynövény

Csak tiszta, vegyi szennyeződéstől mentes, lehetőleg közlekedési útvonalaktól távoli területeken. Természeti oltalom alatt álló területeken (nemzeti parkok, tájvédelmi körzetek, természetvédelmi területek) kizárólag engedély birtokában szabad gyógynövényt gyűjteni.

 

Hogyan gyűjtsünk

Úgy hogy az ökológiai egyensúlyt ne bontsuk meg és a természet képes legyen megújulni, így a következő időszakban is bőséges forrás maradhat.

 

Mire figyeljünk még

Legyen a kezünk és ruházatunk tiszta és legyen higiénikus a szállításhoz, csomagoláshoz, szárításhoz használt eszközünk.

 

Hol szárítsuk meg a gyógynövényt

Szellős meleg helyen, de ne tegyük ki intenzív fényre.

 

Milyen legyen a megszárított gyógynövény

Ne legyen dohos, penészes. Legyen jó illata és legyen kellő mértékben száraz.

Még több cikk, ami érdekelhet

  • A tél közeledtével

    A fák lassan lehullajtják az összes levelüket. Napról napra hűvösebb van. Itt a tél. Nézzétek meg kisfilmünket, amelyet hamarosan újak követnek.

  • Melyik teák tartalmaznak koffeint?

    Vannak teák, amelyek tartalmaznak koffeint, például a zöld, a fekete és a fehér teák. Így azokban a keverékekben, amelyek a fent említett teákat tartalmazzák, érdemes a koffeinre odafigyelni. Mi a teáinkat rooibossal ízesítjük, amiről valószínűleg hallottátok már, hogy „reggel élénkít, napközben szomjat olt,  míg este segít megnyugodni”. A kérdés viszont, hogy tartalmaz koffeint?

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!