Gyógynövény gyűjtés - Delion webáruház

Gyógynövény gyűjtés

Ha szeretnél magadnak gyógynövényt gyűjteni, akkor a következőkre figyelj

 

 

Hogyan készüljünk fel

Tájékozódjunk arról, hogy az adott időszakban, az adott területen, milyen gyógynövények a fellelhetőek.

 

Milyen gyógynövényt gyűjtsünk

Fontos a gyűjtendő gyógynövény morfológiai ismerete, mivel vannak egybegyűjthető, szigorúan elkülönítendő, illetve fokozottan védett fajok melyek nem gyűjthetünk!

 

 

Hol gyűjthető gyógynövény

Csak tiszta, vegyi szennyeződéstől mentes, lehetőleg közlekedési útvonalaktól távoli területeken. Természeti oltalom alatt álló területeken (nemzeti parkok, tájvédelmi körzetek, természetvédelmi területek) kizárólag engedély birtokában szabad gyógynövényt gyűjteni.

 

Hogyan gyűjtsünk

Úgy hogy az ökológiai egyensúlyt ne bontsuk meg és a természet képes legyen megújulni, így a következő időszakban is bőséges forrás maradhat.

 

Mire figyeljünk még

Legyen a kezünk és ruházatunk tiszta és legyen higiénikus a szállításhoz, csomagoláshoz, szárításhoz használt eszközünk.

 

Hol szárítsuk meg a gyógynövényt

Szellős meleg helyen, de ne tegyük ki intenzív fényre.

 

Milyen legyen a megszárított gyógynövény

Ne legyen dohos, penészes. Legyen jó illata és legyen kellő mértékben száraz.

Még több cikk, ami érdekelhet

  • Gyulladáscsökkentő teáink

    A gyulladásos panaszok megnehezítik mindennapjainkat, legyen szó egy begyulladt fogról, torokról, vagy akár a gyomor bántalmairól. Enyhítésükre rengeteg hagyományos gyógymód létezik. Mi is igyekeztünk előállítani olyan teakeverékeket, ami csökkentheti a kellemetlen lobot, ezáltal is javítva közérzetünket.

  • A hét gyógynövénye: kamilla

    A kamilla valószínűleg a legismertebb és legkedveltebb  gyógynövényünk, amellyel egyre kevesebb helyen találkozhatsz a természetben. A gyulladáscsökkentő hatása mellett kiváló nyugtató és görcsoldó, emellett antiszeptikus és hatásáról is ismert.

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!