Gyógynövény felhasználási tippek - Delion webáruház

Gyógynövény felhasználási tippek

A gyógynövények felhasználása kapcsán szerintem először mindenkinek a tea jut az eszébe, pedig számtalan más elkészítési formája is létezik.

 

Elég csak a mögöttünk hagyott forró nyárra gondolni, amikor nem győztük pótolni a verejtékünket.
Ilyenkor ideális szomjoltó a bodzás limonádé, amit akár egy nagy befőttes vagy egy csapos üvegben érdemes elkészíteni.

 

 

A levesek, a raguk, de még a sültek is sokkal finomabbak, ha az általunk kedvelt aprított vagy morzsolt gyógynövényt rakjuk bele. A kakukkfűről, a mentáról már tudjuk milyen jó ízesítője az ételeinknek, de én arra biztatok mindenkit, hogy bátran kísérletezzen új, általa kívánt hatással bíró gyógynövények felhasználásával, és a siker nem fog elmaradni.

 

Ma már majdnem feledésbe merült, de nagyszüleim kamrájában még ott díszelgett az általam csak akváriumnak hitt üveg. A férfiak itt kezdték és fejezték be a vendégeskedést, s mint utólag kiderült ez volt a nagymamám ágyas pálinkája. A háború idején és aztán később is ez szolgált gyógyszerként. Mama szerint ennek köszönhető, hogy közel 90 éves kort értek. Mindenesetre a recept meg van, a benne lévő gyógynövények pedig buján teremnek a környékünkön.

 

Nem utolsó sorban szeretnék írni a nagy kedvencemről, a pihi (relax) párnáról. Friss szénával, szárított citromfűvel, rózsaszirommal és akácvirággal van töltve a lenes párnahuzat. Ha olvasok vagy ha csak egy kis ellazulásra vágyom rakom a fejem alá. Nekem ezek a tökéletes pillanatok.

 

Végül a legújabb fejlemény, hogy a lányunk, felbuzdulva az általa kevert gyógynövény krémek sikerein, újabb kenőcsök készítésén dolgozik.

Még több cikk, ami érdekelhet

  • A bodza virága

    A Bodza virága, avagy hogyan is élhetnénk enélkül a csodás növény nélkül. Messziről integet nekünk, szedj le… Az igazi jó időjárás beköszöntével szinte az első olyan virág, amelyet minden család szeret valamilyen formában elfogyasztani. Van aki palacsintát ízesít vele, van aki szörpöt készít belőle, vagy csak leszárítja, hogy később hurutoldó teát főzzön belőle. A mi kedvencünk a bodza ital, egy kicsi jégkockával.

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!