Gyógynövény felhasználási tippek - Delion webáruház

Gyógynövény felhasználási tippek

A gyógynövények felhasználása kapcsán szerintem először mindenkinek a tea jut az eszébe, pedig számtalan más elkészítési formája is létezik.

 

Elég csak a mögöttünk hagyott forró nyárra gondolni, amikor nem győztük pótolni a verejtékünket.
Ilyenkor ideális szomjoltó a bodzás limonádé, amit akár egy nagy befőttes vagy egy csapos üvegben érdemes elkészíteni.

 

 

A levesek, a raguk, de még a sültek is sokkal finomabbak, ha az általunk kedvelt aprított vagy morzsolt gyógynövényt rakjuk bele. A kakukkfűről, a mentáról már tudjuk milyen jó ízesítője az ételeinknek, de én arra biztatok mindenkit, hogy bátran kísérletezzen új, általa kívánt hatással bíró gyógynövények felhasználásával, és a siker nem fog elmaradni.

 

Ma már majdnem feledésbe merült, de nagyszüleim kamrájában még ott díszelgett az általam csak akváriumnak hitt üveg. A férfiak itt kezdték és fejezték be a vendégeskedést, s mint utólag kiderült ez volt a nagymamám ágyas pálinkája. A háború idején és aztán később is ez szolgált gyógyszerként. Mama szerint ennek köszönhető, hogy közel 90 éves kort értek. Mindenesetre a recept meg van, a benne lévő gyógynövények pedig buján teremnek a környékünkön.

 

Nem utolsó sorban szeretnék írni a nagy kedvencemről, a pihi (relax) párnáról. Friss szénával, szárított citromfűvel, rózsaszirommal és akácvirággal van töltve a lenes párnahuzat. Ha olvasok vagy ha csak egy kis ellazulásra vágyom rakom a fejem alá. Nekem ezek a tökéletes pillanatok.

 

Végül a legújabb fejlemény, hogy a lányunk, felbuzdulva az általa kevert gyógynövény krémek sikerein, újabb kenőcsök készítésén dolgozik.

Még több cikk, ami érdekelhet

  • Gyulladáscsökkentő teáink

    A gyulladásos panaszok megnehezítik mindennapjainkat, legyen szó egy begyulladt fogról, torokról, vagy akár a gyomor bántalmairól. Enyhítésükre rengeteg hagyományos gyógymód létezik. Mi is igyekeztünk előállítani olyan teakeverékeket, ami csökkentheti a kellemetlen lobot, ezáltal is javítva közérzetünket.

  • A hét gyógynövénye: kamilla

    A kamilla valószínűleg a legismertebb és legkedveltebb  gyógynövényünk, amellyel egyre kevesebb helyen találkozhatsz a természetben. A gyulladáscsökkentő hatása mellett kiváló nyugtató és görcsoldó, emellett antiszeptikus és hatásáról is ismert.

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!