A bodza virága - Delion webáruház

A bodza virága

A Bodza virága, avagy hogyan is élhetnénk enélkül a csodás növény nélkül.

 

 

Messziről integet nekünk, szedj le…
Az igazi jó időjárás beköszöntével szinte az első olyan virág, amelyet minden család szeret valamilyen formában elfogyasztani. Van aki palacsintát ízesít vele, van aki szörpöt készít belőle, vagy csak leszárítja, hogy később hurutoldó teát főzzön belőle. A mi kedvencünk a bodza ital, egy kicsi jégkockával.

A jól bevált, és a kicsit más: a hagyományos megoldásunkban a leöblített bodzavirágokat belerakjuk egy széles szájú nagy befőttesüvegbe, majd vizet öntünk rá. Mi barnacukorral és citromkarikákkal ízesítjük.

A kicsit izgalmasabb receptünkben az előzőekhez képest adunk még egy pár csillagánizst, fahéjrudat és szegfűszeget. Mennyei illata és íze van ennek a frissítő italnak. Ínyencek egy kis mentát is tehetnek bele.
Amiben segíthet nekünk: amint említettem, kiváló hurutoldó, de az asztma és az allergiás megbetegedésekre is ajánlott gyógynövény a népi gyógyászat alapján.
Ami nem fogyott el frissen, azt érdemes megszárítani a teljes virágzásban lévő virágtányérokat. Legegyszerűbb egy tiszta padláson, egy kereten vagy lepedőn. Ha jó meleg az idő, akkor pár nap alatt megszáradt virágot át kell morzsolni egy rostán. Az így kapott árut rakd egy jól záródó befőttesüvegbe, nagy segítségedre lehet a fenn említett problémák leküzdésben.

 

Még több cikk, ami érdekelhet

  • Gyulladáscsökkentő teáink

    A gyulladásos panaszok megnehezítik mindennapjainkat, legyen szó egy begyulladt fogról, torokról, vagy akár a gyomor bántalmairól. Enyhítésükre rengeteg hagyományos gyógymód létezik. Mi is igyekeztünk előállítani olyan teakeverékeket, ami csökkentheti a kellemetlen lobot, ezáltal is javítva közérzetünket.

  • A hét gyógynövénye: kamilla

    A kamilla valószínűleg a legismertebb és legkedveltebb  gyógynövényünk, amellyel egyre kevesebb helyen találkozhatsz a természetben. A gyulladáscsökkentő hatása mellett kiváló nyugtató és görcsoldó, emellett antiszeptikus és hatásáról is ismert.

Év Honlapja - Minőségi díj 2018 | SimplePay

A termékből db bekerült a kosárba!